Robinetul fluture FKOM din PP-H este folosit in instalatii pentru inchiderea completa sau reglarea debitului fluidelor, fiind special proiectat pentru aplicatiile industriale cu cerinte speciale care trebuie sa fie sigure din punct de vedere functional o perioada lunga de timp. Este echipat cu un sistem de etichetare personalizabil.

Suplimentar fata de varianta actionata manual, robinetul fluture din PP-H este de asemenea disponibil si in varianta cu actionare pneumatica FKOM/CP.

Robinetul fluture din PP-H actionat pneumatic FKOC/CP este produs folosind actuatori pnematici care corespund normelor in vigoare si respecta conditiile de calitate si fiabilitate solicitate de FIP Italia.

Eficienta acestor robineti, testata conform standardelor de calitate ale FIP Italia, este garantata de expertiza si know-how-ul acumulate de FIP Italia si pe care le dedica in productia robinetilor.

Caracteristici:

Tip: robinet fluture

Actionare: actuator pneumatic

Caracteristici ale actuatorilor pneumatici:

  • In livrarea standard:

– Corpul actuatorului pneumatic este realizat dintr-un aliaj special de aluminiu care rezista in aplicatiile cu medii agresive

– Conexiunile la reteaua de aer comprimat sunt conform standardului NAMUR

– Are prevazute orificii pregaurite pentru prinderea diverselor accesorii

  • Accesorii:

– indicator optic de pozitie

– pozitioner electro-pneumatic

– pozitioner pneumatic

Material: PP-H

Instalare: prindere intre flanse

Diametre disponibile:

  • DN40 – DN300 mm (diametrul nominal)
  • d50 – d350 mm (diametrul exterior)

Garnitura de etansare: EPDM sau FPM

Aplicatii: folosit in instalatii care necesita rezistenta chimica la diferiti agenti chimici

  • Industria chimica
  • Stații de clorinare si tratare apa;
  • Piscine

Gama de temperaturi de lucru: 0 – 100° C

Presiune: PN10

Proprietati:

Disc interschimbabil din PP-H cu tija dintr-o parte in cealalta, disponibil din diferite materiale plastice: PVC-C, PVC-U, ABS, PVDF

Dimensiunile de gabarit ale robinetului fluture sunt in conformitate cu standardul ISO 5752 (DN 40÷200 Seria Medie 25, DN 250÷ 300 Seria Lunga 16) si ISO 5752 (DN 65÷200 K2, DN 250÷300 K3)

Poate fi instalat ca robinet la capat de linie sau in partea de jos a unui rezervor pentru descarcarea acestuia.

Versiune LUG PN10 speciala complet gaurita conform DIN 2501 sau ANSI B16.5 cl.150 cu piulite din otel inoxidabil AISI 316 turnate in corpul robinetului.