Sistemul de tevi, fitinguri si robineti din PVC-C TemperFIP100® consta dintr-o gama larga de fitinguri si robineti cu bila, robineti fluture, robineti cu diafragma, supape de siguranta, filtre Y, robineti actionati electric si pneumatic.
Toate aceste produse se folosesc in constructia de instalatii pentru transportul fluidelor industriale (agresive din punct de vedere chimic) cu presiuni de pana la PN16 si cu temperatura maxima de 95°C.

In 1986, FIP italia a fost prin companie europeana

care producea un sistem integrat complet de robienti, fitinguri si tevi, numit TemperFIP100®. Rezultatul a fost crearea unei intregi serii de produse destinate fabricilor industriale. Astazi, dupa o colaborare de mai mult de 30 de ani cu compania LUBRIZOL EUROPE, productia sistemului TemperFIP100® de tevi, fitinguri si robineti foloseste granule PVC-C CORZANTM, special proiectate pentru aplicatiile industriale.

Granulele din PVC-C sunt aporbate pentru transportul apei catre statiile de tratare, precum si pentru transportul apei demineralizate.

Proprietati si caracterisitici principale PVC-C:

Foarte buna rezistenta chimica: folosirea granuelor din PVC-C CORZAN™, obtinute prin clorinarea homopolimerului de PVC, garanteaza rezistenta chimica foarte buna, in special impotriva acizilor inorganici si a solutiilor saline si alcaline. Nu este recomand a se folosi in transportul compusilor organici polari, incluzand aici si cateva tipuri de solventi clorinati sau aromatici. Rezistenta la coroziune electrochimica garanteaza rezultate excelente in transportul apei calde menajere in sistemele conventionale sau un sistemele de panouri solare.

Proprietati mecanice optime: sistemul TemperFIP100® PVC-C este de obicei folosit in transportul fluidelor cu temperaturi intre 20°C si 85°C si are coeficient de dilatare termica extrem de mic, garantandu-se astfel  o rezistenta mecanica excelenta care poate rezista presiunii de lucru de 16 bari la 20°C. Stabilitatea termica exceptinala a PVC-C-ului impreuna cu rezistenta foarte mare la aparitia fisurilor ii permit sa fie folosit la temperaturi de pana la 95°C in aplicatii speciale pentru a satisface anumite cerinte speciale. Coeficientul de transfer termic redus (I = 0.16 W/m °C) elimina practic problemele de condensare care pot apare si reduce pierderile de caldura atunci cand sunt transportate fluide fierbinti.

Caracteristici fizice: granulele de PVC-U sunt caracterizate de permeabilitatea scazuta de oxigen si absorbtia redusa de apa. Aceste propprietati il fac rezistent la imbatranire si la agresiunea agentilor atmosferici (razele UV) datorita prezentei dioxidului de titan din compozitie.

Rezistenta la foc: granulele de PVC-U au o rezistenta excelenta la foc cu un punct de topire de 482°C. De altfel, flacara persista numai daca concentratia de oxigen este de minim 45% sau in prezenta unei flacari de la o alta sursa externa. Granuele de PVC-C CORZAN™ sunt de asemenea rezistente la foc conform claselor de foc VO, 5VB si 5VA conform UL94.

Tipuri de tevi:

 • Diametre: d16 – d225 mm
 • Presiune: PN16

Tipuri de fitinguri:

 • Diametre: d16 – d225 mm cu presiune PN16
 • Filete: 3/8” – 2”
 • Asamblate prin lipire la ambele capete:
  • Cot 90° (GIC), Cot 45° (HIC), Mufa (MIC), Teu (TIC), Dop (CIC), Olandez (BIC), Teu redus (TRIC), Reductie scurta (DIC), Adaptor de flansa (QRC), Flanse libere (ODC).
 • Asamblate prin lipire la un capat si filetate la celalat capat:
  • Olandez (BIFC), Adaptor cu filet exterior (KIFC), Olandez cu filet interior din alama (BIFOC), Olandez cu filet exterior din alama (BIROC)
 • Asamblate prin lipire la un capat si filetate la celalat capat cu inel de intarire:
  • Cot 90° (GIMC),Mufa (MIMC), Teu (TIMC).

 

Pentru toata gama dimensionala si pentru date tehnice, descarcati Catalogul Tehnic PVC-C.

Aplicatii: folosit in instalatii care necesita rezistenta chimica ridicata la diferiti agenti chimici

 • Industria chimica
 • Industria alimentara
 • Industria de acoperiri metalice (galvanizare, zincare, cromare, etc.)
 • Stații de clorinare si tratare apa;
 • Piscine

Gama de temperaturi de lucru: 0 – 95° C