Sistem complet de tevi si fitinguri din PVC-U proiectate pentru transportul fluidelor sub presiune. Se monteaza prin sudura chimica la rece (lipire la rece) folosind un adeziv pe baza de solvent si un decapant.

Datorita diferitelor formule obtinute prin adaugarea diferitilor aditivi si stabilizatori in productia materiei prime, PVC-U reprezinta cel mai versatibil dintre toate materialele plastice, putandu-se adapta la multe aplicatii ce implica transportul fluidelor sub presiune.

PVC-U reprezinta unul dintre cele mai economice solutii, comparativ cu celelalte materiale plastice sau chiar metale, folosit pentru a rezolva problemele ce pot aparea in transportul de fluide corosive din punct de vedere chimic si in distributia si tratarea apei in general.

Proprietati si caracterisitici principale PVC-U:
Buna rezistenta chimica: PVC-U prezinta o excelenta rezistenta chimica in ceea ce priveste majoritatea acizilor, a solutiilor alcaline sau sarate si a hidrocarburilor alifatice. PVC-U este de asemenea agreat pentru transportul fluidelor alimentare, apa de baut tratata sau netratata si apa demineralizata.
Buna stabilitate termica: Folosit in gama de temperaturi intre 20°C si 50°C, PVC-U este ideal a fi folosit in aplicatiile industriale sau transportul de apa, asigurand performante optime in ceea ce priveste rezistenta mecanica, buna rigiditate, coeficientul scazut de dilatare termica si factorul de siguranta in exploatare.
Durata de viata: PVC-U prezinta valori foarte inalte in ceea ce priveste rezistenta materialului si, drept urmare, o durata de viata extrem de mare.
Rezistenta la foc: granulele de PVC-U au o rezistenta excelenta la foc cu un punct de topire de 482°C. De altfel, flacara persista numai daca concentratia de oxigen este de minim 45% sau in prezenta unei flacari de la o alta sursa externa. Granuele de PVC-U sunt rezistente la foc conform claselor de foc VO, 5VB si 5VA conform UL94.

Tipuri de tevi:

 • Diametre: d20 – d500 mm
 • Presiune: PN6 – PN16

Tipuri de fitinguri:

 • Diametre: d20 – d500 mm cu presiune PN16
 • Filete: 3/8” – 4”
 • Asamblate prin lipire la ambele capete:
  • Cot 90° (GIV), Cot 45° (HIV), Mufa (MIV), Teu (TIV), Teu la 45° (YIV), Cruce egala (XIV), Dop (CIV), Olandez (BIV), Teu redus (TRIV), Reductie lunga (RIV), Reductie scurta (DIV), Adaptor de flansa (QPV, QRV), Flanse libere (ODV), Stut pentru furtun (AIV)
 • Asamblate prin lipire la un capat si filetate la celalat capat:
  • Cot 90° (GIFV), Mufa (MIFV), Teu (TIFV), Olandez (BIFV), Adaptor cu filet interior (DIFV), Adaptor cu filet exterior (KIFV), Olandez cu filet exterior (BIRV), Olandez cu filet interior din alama (BIFOV), Olandez cu filet exterior din alama (BIROV)
 • Asamblate prin lipire la un capat si filetate la celalat capat cu inel de intarire:
  • Cot 90° (GIMV),Mufa (MIMV), Teu (TIMV), Adaptor cu filet interior (DIMV), Stut pentru furtun (AFV)
 • Asamblate prin filet la ambele capete
  • Cot 90° (GFV), Cot 45° (HFV), Mufa (MFV), Teu (TFV), Dop (CFV sau PFV), Olandez (BFV), Niplu egal (NFV), Niplu redus (NRFV), Reductie filetata (RFV), Mufa redusa (DFV).

Lipire:
Va recomandam ca pentru curatirea si degresarea fitingurilor, tevilor si robinetilor din PVC-U sa folositi decapantul Tangit, iar apoi pentru lipire sa folositi adezivul Tangit.

Pentru toata gama dimensionala si pentru date tehnice, descarcati Catalogul Tehnic pentru Fitinguri din PVC-U.

Aplicatii: folosit in instalatii care necesita rezistenta chimica ridicata la diferiti agenti chimici
– Industria chimică;
– Industria de acoperiri metalice (galvanizare, zincare, cromare, etc.)
– Stații de clorinare si tratare apa;
– Piscine
Gama de temperaturi de lucru: 0 – 60° C