Sistemul de tevi, fitinguri si robineti din PVDF consta dintr-o gama larga de tevi, fitinguri si robineti. Toate aceste produse se folosesc in constructia de instalatii pentru transportul fluidelor industriale (agresive din punct de vedere chimic) cu presiuni de pana la PN16 si cu gama de temperaturi -40° C – +140° C

FIP Italia foloseste granule Solef® PVDF, produse de renumitul producator SOLVAY, pentru productia sistemului de tevi, fitinguri si robineti din PVDF.

Drept urmare, intregul sistem este corespundenormei ASTM D3222 si indeplineste cerintele ISO 10931.
Datorita puritatii foarte inalte si a performantelor exceptionale, PVDF este cea mai bun alternativa la materialele metalice si este folosit foarte mult in aplicatiile industriale (combinate chimice, industria farmaceutica, a cartonului si celulozei, electronica, etc.).

Proprietati si caracterisitici principale PVDF:

Excelenta rezistenta chimica: folosirea granulelor PVDF Solef® asigura o excelenta rezistenta la coroziune si abraziune atunci sunt transportati genti chimici extrem de agresivi. PVDF este inert chimic la majoritatea acizilor si bazelor anorganice, a acizilor organici, a hidrocarburilor aromatice si alifatice, a alcoolului si a solventilor halogenati.

Excelenta stabilitate termica: PVDF isi pastreaza caracterisiticile neschimbate daca este folosit in gama de temperaturi intre -40°C si +140°C. Tevile din PVDF sunt in special folosite in aplicatiile unde temperatura de lucru este ridicata, unde nivelul de contaminare al fluidului este foarte scazut unde este necesara rezistenta la imbatranire datorita conditiilor atmosferice si a razelor UV. Proprietatile mecanice excelente se patreaza chiar si la temperaturi inalte.

Rezistenta la foc: Granulele PVDF Solef® garanteaza o rezistenta la foc excelenta fara a fi nevoie a fi adaugati adiviti speciali (indexul de oxigen – 44%). In caz de aprindere, emisia de fum este moderata. Granulele PVDF Solef® sunt clasificate in clasa de foc UL-94, clasa V-O.

Puritate: Granulele PVDF Solef® sunt facute dintr-un polimer extrem de pur care nu contine stabilizatori, plasticizanti, lubrifianti sai inhibitori de foc. Drept urmare, PVDF este material ideal pentru transportul apei ultrapure si a agentilor chimici, garantand ca fluidul transportat ramane necontaminat. Este aprobat pentru contactul cu apa potabila sau cu alimentele.

Rezistenta foarte mare la abraziune: Conform testelor si normelor in vigoare, PVDF este cel mai rezistent la abraziune material plastic.

Tipuri de tevi:

 • Diametre: d20 – d225 mm
 • Presiune: PN10 – PN16

Tipuri de fitinguri:

 • Fitinguri sudate cu mufa
 • Fitinguri sudate cap-cap
 • Diametre: d20 – d225 mm cu presiune PN16
 • Filete: 1/2” – 2”
 • Asamblate prin sudura cu mufa:
  • Cot 90° (GIF), Cot 45° (HIF), Mufa (MIF), Teu (TIF), Dop (CIF), Olandez (BIGF),Reductie lunga (RIF), Adaptor de flansa (QRNF), Flanse libere (ODB)
 • Asamblate prin sudura cap – cap
  • Cot 90°, Cot 45°, Teu, Reductie, Olandez filetat interior la un capat, Adaptor cu filet interior/exerior la un capat.

Pentru toata gama dimensionala si pentru date tehnice, descarcati Catalogul Tehnic PVDF.

Aplicatii: folosit in instalatii care necesita rezistenta chimica ridicata la diferiti agenti chimici

 • Industria chimică;
 • Industria de acoperiri metalice (cromare, brunare, etc.)
 • Sisteme de dozare si tratare apa potabila

Gama de temperaturi de lucru: -40 – +140° C