Separatoarele de grasimi WELD sunt folosite pentru a pre-epura apele provenite de la diverse obiective cum ar fi: bucatariile hotelurilor, pensiunilor, restaurante, abatoare, fabrici de procesare a carnii.

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE:

Grasimile sunt substante de origine vegetala si / sau animala, cu masa volumica mai mica de 0.95 g/cmc, care sunt partial sau total insolubile in apa si care sunt saponificabile. Separatorul de grasimi este definit ca o unitate sau ansamblu de unitati care au rolul de separare a grasimilor din apele uzate si de retinere a grasimilor separate, care cuprinde in general o trapa de namol, o camera de separare a grasimilor si daca este necesar un punct de prelevare a probelor.
Apa uzata continand reziduri de uleiuri vegetale si animale este colectata prin sistemul de canalizare si intra in separator printr-un dispozitiv de linistire uniformizare. Pe masura ce apa uzata curge lent si uniform prin corpul principal al separatorului, particulele grosiere si materiile solide in suspensie se decanteaza in partea inferioara (trapa de namol) formand un strat de namol iar grasimile, fiind mai usoare decat apa se ridica la suprafata. Datorita compartimentarii interioare si constructiei speciale a dispozitivului de iesire, este permisa numai evacuarea apei filtrate, namolul si grasimile fiind retinute in interior.

CARACTERISITICI TEHNICE:

– Manipulare simpla datorita greutatii reduse, oferita de materialul din care este confectionat.
– Costuri de instalare scazute datorita livrarii asamblate, gata pentru montaj.
– Costuri de intretinere minime datorita suprafetei interioare rezistenta la coroziune si usor de curatat.
– Rezistenta indelungata datorita materialului din care sunt confectionate.
– Foarte rezistente la coroziune bacteriana.
– Rezistente la temperaturi pana la 60 C.

Separatoarele WELD – S.G. sunt cele mai mici separatoare de grasimi (capabile sa preia un debit de circa 0.5 – 1l/s) au forma rectangulara, deoarece pot fi montate in spatii acoperite (direct sub ghiuveta din bucatarie sau in subsolul restaurantului) iar celelalte sisteme de separare a grasimilor din apa uzata care au o capacitate de separare mai mare, sunt proiectate in varianta cilindrica. S-a ales aceasta forma pentru a economisi spatiul de montare, prin instalarea lor subterana.