In ultimii ani, s-au dezvoltat in cadrul sistemului intensiv mai multe metode de crestere a pestilor, toate fiind foarte avantajoase prin prisma productiei, dar majoritatea necesita o investitie initiala ridicata.

Daca un  investitor  in acvacultura  nu detine capital suficient pentru al cheltui in vederea construirii unor spatii inchise gen hale, dar doreste sa practice un sistem intensiv de crestere, poate opta pentru metoda de crestere a pestilor in Viviere Flotabile.

Vivierele Flotabile WELD sunt constructii speciale, confectionate din HDPE prevazute cu Balustrade de protectie.

Plasa Vivierelor WELD este confectionata 100% de catre firma BADINOTTI GROUP SpA la cele mai inalte standarde, garantand astfel siguranta si obtinerea productiei dorite.

Avantaje

– metoda se poate practica pe cursuri de apa sau in bazine acvatice din cele mai variate (helesteie, lacuri de baraj sau naturale, etc.) care nu se preteaza a fi vidate, sau care se golesc cu greutate;
– sunt eliminate costurile de constructie/amenajare a helesteielor;
– vivierele de crestere a pestilor sunt ieftine, astfel ca este necesara o investitie initiala relativ mica;
– dinamica de crestere a pestilor este foarte usor de monitorizat;
– toate verigile fluxului tehnologic pot fi sub control permanent;
– pescuitul este facil;
– metoda permite utilizarea unui bazin acvatic atat pentru cresterea pestilor cat si pentru pescuitul sportiv.

Amplasarea Vivierelor Flotabile WELD trebuie sa se faca acolo unde bazinul acvatic permite practicarea acestei metode de crestere.

Pentru a se evita esecuri, traduse prin mortalitati in masa a masei piscicole si implicit pierderi financiare, trebuie cunoscute indeaproape urmatoarele: calitatea apei si evolutia sezoniera a principalilor factori fizico-chimici ai apei, caracteristicile pedologice si hidrologice ale bazinului acvatic, modul de construire si amplasare corecta a vivierelor, caracteristicile popularii, a manipularii pestilor si hranirii acestora, precum si aspecte cu privire la recoltarea si valorificarea pestilor.

Faptul ca furajele granulate au devenit din ce in ce mai accesibile, a fost de asemenea un element care a dus la dezvoltarea acestei metode de crestere a pestilor in numeroase tari.